Montag, 7. April 2014

lemon cake



Ingredients:


250g butter
250g sugar
a little bit of salt
4 eggs
2 organic lemons, only the peel, keap the juice for later
250g flour (better whole grain)
1 teaspoon baking powder

baking form:

cake form ap. 28 cm, covered with a baking paper

baking:

ap. 55 minutes in the lower part of the oven at 180 degrees celsius

How to:


Stir butter in a bowl until it gets soft, add sugar and salt. Slowly add one egg after the other and stir for ap. 5 minutes, 'til the mix becomes a lighter colour. Add the lemon peel. 
In a separate bowl mix flour and baking powder and add it to the mix. Fill it into the prepapred baking form, bake it.
Take the cake with help of th epaper out of the form and place it on a grid. Prick the cake several times with a thin knife or a wooden skewer soak it with the lemon juice. Ready!

Zitronencake

Zutaten:


250 g Butter
250 g Zucker
1 Prise Salz
4 Eier
2 unbehandelte Zitronen, nur abgeriebene Schale, ganzer Saft beiseite gestellt
250 g glutenfreies Mehl (besser Vollkorn)
1 TL Backpulver


Form: 


Für eine Cakeform von ca. 28 cm, mit Backpapier ausgelegt

Backen: 

ca. 55 Min. in der unteren Hälfte des auf 180 Grad vorgeheizten Ofens. 

Zubereitung:


Butter in einer Schüssel weich rühren, Zucker und Salz darunterrühren. Ein Ei nach dem andern darunterrühren, ca. 5 Min. weiterrühren, bis die Masse heller ist. Zitronenschale beigeben. Mehl und Backpulver mischen, daruntermischen, in die vorbereitete Form füllen.
Herausnehmen, etwas abkühlen. Cake mithilfe des Backpapiers sorgfältig aus der Form heben, auf ein Gitter stellen. Mit einem Holzspiesschen Cakeoberfläche mehrmals einstechen, mit beiseite gestelltem Zitronensaft tränken.
Guten Appetit!

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