Sonntag, 17. Januar 2016

cream of wheat/Griessbrei

Finally!!!! A new recipe!!! Sorry for taking so long...

I redescovered cream of wheat. My mum used to make it when I was I child and I loved it. :) We used to have it cold with raisins and syrop on top. Mmhh.. Yummy :P

The recipe today is for the warm version though, which is espacially tasty on cold winter days.

The ingredients make one big portion or two small ones.

Ingredients:


1/2 cup wheat (semolina)
1 cup rice milk (ora any other plant milk)               
1 cup water
coconut sugar

Instructions:

Put the semolina and the liquid into a pot and heat it up while stearing all the time, otherwise it becomes crumbely. When almost all the liquid is absorbed, add the sugar. As soon as it became a porridge kind of cream take it from the flame and serve it.

I didn't write an amount of sugar because this depends on everyone's taste... And of course you can add raisins or any other dried or fresh fruits. I love it with fresh grapes and dates.
Coconut sugar gives it a very special and delicious taste!

Bon appetit!

Ich habe Griessbrei wieder entdeckt! Er erinnert mich so sehr an meien Kindeheit. Damals hatten wir sogenannte "Griessköpfli" (schweizerdeutsch), die man kalt isst und darüber Sirup giesst. Mmhh... Das ist so lecker!

Das heutige Rezept ist jedoch für die warme Variante.

Die Zutaten ergeben eine grosse oder zwei kleinere Portionen.

Zutaten:


1/2 Tasse Griess
1 Tasse Reismilch (oder andere pflanzliche Milch)
1 Tasse Wasser
Kokosnusszucker

Zubereitung:

Den Griess, Milch und Wasser in eiener Pfanne unter ständigem Rühren erhitzen. Wenn man nicht umrührt, wird es klumpig! Sobald fast keine Flüssigkeit mehr übrig ist, den Zucker zufügen und alles zu einer breiartigen Creme rühren. Vom Feuer nehme und servieren. Fertig, geht ganz schnell!

Ich habe extra keine Mengenangaben zum Zucker geschrieben, da das Geschmackssache ist... Kokosnusszucker gibt dem Ganzen einen sehr speziellen Geschmack. Natürlich könnt ihr auch Rosinen oder andere Trockenfrüchte oder frische Früchte hinzufügen. Ich mag es sehr mit Trauben und Datteln.

Guten Appetit!

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