Dienstag, 25. November 2014

Zimtsterne

So hier kommt wie versprochen das erste Weihnachtsrezept und es sind Zimtsterne! :) 
Die Fotos folgen später...


Zutaten:

3 Eiweiss
   Zimt
250 g Puderzucker
1 Pk. Vanillezucker
300 g gemahlene Mandeln


Form:

Backblech mit Backpapier belegt


Backen:

20-30 Min. bei 130-150 Grad Celsius


Zubereitung:

Erst die Eier trennen, ihr braucht nur die Eiweisse... Diese nun sehr steif schlagen, Puderzucker (eventuell sieben) langsam unterrühren. Von dieser Mischung 2-3 EL zur Seite stellen. Nun Vanillezucker, Zimt und die Hälfte der Mandeln dazugeben und zu einem Teig verrühren. Nach und nach die restlichen Mandeln unterrühren. Teig auf ca 0,5 cm ausrollen, Formen ausstechen und auf das vorbereitete Backblech legen. Die Sterne mit dem zur Seite gestellten Eischnee bestreichen und backen. Fertig... Guten Appetit!! 


Like promised here's the first recipe for Christmas and it's some cinnamon cookies. Translated they're called "cinnamon stars" because of their form... In Switzerland they're loved from everyone... ;)


Ingredients:

3 egg whites
    cinnamon
250 g icing sugar
1 pk. vanilla sugar
300 g ground almonds


Baking:

20-30 minutes at 130-150 degrees celsius


baking form:

normal baking sheet covered with baking paper


How to:

Separate the eggs (you need only the whites) and beat the whites 'til they're very stiff. Add slowly the icing sugar (maybe pass it through a sieve), of this mix put to a side 2-3 table spoons for the glaze. Now add vanilla sugar, cinnamon and half of the almonds and steer well. Slowly add the  rest of the almonds and form a smooth pastry. Roll it at 0,5 cm and cout out the cookies, place them on to the prepared baking sheet and spread the eggwhites (from before) on them. Now they're ready to bake! Finished... Enjoy them! 

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