Zutaten:
200g Dinkelmehl
50g blanchierte und gemahlene Mandeln
120g Rohrohrzucker
1TL Backpulver
1Messerspitze Vanille
1TL Orangenschale + Saft
60ml Öl
230ml Sprudel, ungesüßt
Ahornsirup
Backen:
ca. 45 Minuten bei 160 Grad Celsius Umluft
Form:
Springform mit Backpapier ausgelegt, Rand gebuttert und bemehlt
Zubereitung:
Mehl, Mandeln, Zucker, Backpulver, Vanille und Orangenschale mischen. Mit dem Öl und Sprudel glatt rühren. In die vorbereitete Form füllen und im Ofen backen. In der Zwischenzeit eine Glasur aus Ahornsirup und Orangensaft herstellen (Menge nach Gecshmack).
Anschließend mit einem Zahnstocher einstechen, mit der Glasur aus Ahorsirup und Orangensaft beträufeln und gut auskühlen lassen.
Ingredients:
200g spelled flour
50g blanched and ground almonds
120g raw cane sugar
1 teaspoon baking powder
1 pinch of vanilla
1 teaspoon orange zest + juice
60ml oil
230ml mineral water, unsweetened
maple syrup
Baking:
about 45 minutes at 160 degrees celsiusBaking form:
Springform covered with baking paper and on the sides with butter and flourHow to:
Mix flour, almonds, sugar, baking powder, vanilla and orange zest in a large bowl. Add mineral water and oil and kepp stearing until it becomes a smooth pastry. Fill into the prepared springform and bake it. In the meantime mix some maplesyrup with a little orange juice for glazing.
Then prick it with a toothpick, drizzle with the prepared glaze and leave it to cool well.
(pictures coming soon!)
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